Kies voor zoete aardappelen in plaats van gewone aardappelen

In verschillende tijdschriften en in artikelen op internet lees je dat je beter kan kiezen voor zoete aardappelen in plaats van gewone aardappelen. Zoete aardappelen zouden een stuk gezonder zijn en verschillende gezondheidsvoordelen hebben. Zo bevatten zoete aardappelen ook vitamine A. Wij hebben het uitgezocht en hebben ontdekt dat je beide aardappelsoorten kan eten maar dat je jouw keuze kan baseren op jouw doelen.

De voordelen van zoete aardappelen

De zoete aardappel heeft een aantal voordelen ten opzichte van gewone aardappelen. Wij hebben deze voordelen op een rijtje gezet.
– Ze bevatten vitamine A en bètacaroteen
– Vitamine B6
– Magnesium
– Foliumzuur
– Calcium
– Kalium
– Meer vezels dan in gewone aardappelen
– Lagere glycemische index


Welke zoete aardappelsoort kan je het beste kiezen?

Er zijn verschillende soorten zoete aardappels verkrijgbaar. Zo kunnen de verschillende aardappelen een andere kleur schil hebben en een verschillende kleur aan de binnenkant. Wil jij de soort met de meeste vitamine A en bètacaroteen? Dan kan je het beste kiezen voor de aardappel met een gele of oranje binnenkant.

Wanneer kan je beter kiezen voor gewone aardappelen?

Ben je bezig met het creëren van een calorietekort en wil je het liefst zo min mogelijk calorieën binnen krijgen? Dan kan je beter kiezen voor de gewone aardappel. Het scheelt niet veel, maar gewone aardappelen bevatten minder calorieën. Het is wel goed om er daarnaast voor te zorgen dat je genoeg vitaminen en mineralen binnen krijgt. Zo mis je de extra vitaminen in de zoete aardappelen niet.


Hoe krijg je vitamine A binnen als je geen zoete aardappelen eet?

Vind je de zoete aardappelen niet zo lekker als de gewone aardappelen? Dan kan je vitamine A ook op andere manieren binnenkrijgen. Kies bijvoorbeeld voor wortelen. Een nog makkelijkere manier om vitamine A binnen te krijgen is het slikken van een vitamine A-supplement.

Vitamine A bij Topvitamins.nl
Topvitamins.nl biedt hoogwaardige Vitamine A supplementen. Snelle levering, scherpe prijzen en een goede klantenservice. Met Webshop Keurmerk. Vele betalingsmogelijkheden.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *